11 Haziran 2014 Çarşamba
Pideli Köfte
Bol salçalı tereyağlı iskender ,kebaplar benim vazgeçilmezimdir.
Ara sıra hepimizin şöyle bol salçalı tereyağlı iskender olsada yesek dediği oluyordur:)
O an dışarı çıkamayacak olsanız bile üzülmeyin evde böyle bir köfte yaparsanız salça tereyağlı iskenderin ikamesi olur:)
Çok pratik ve daha az kalorili
Buyrun tarife:)
Malzemeler;
300 gram köfte
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
Birer tutam tuz,karabiber ve kimyon
Sos İçin;
1 adet domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
Birer tutam tuz,karabiber
İsterseniz Sos için 1 yemek kaşığı tereyağda kullanabilirsiniz .Ben daha az yağlı olması için tercih etmedim
Servis İçin
2 adet küçük boy tırnak pide
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
Hazırlanışı;
Köfte için kıyma,soğan,yumurta tuz ve baharatları derin bir kapta yoğurun
Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın
Köfteleri yağda kızartın.
Sos için tavaya aldığınız zeytinyağında kabukları soyulup rendelenmiş domates,salça ve baharatları çevirin
Servis tabağının en altına küp doğranmış pide koyup,üzerine biraz domates sosundan ve az su ile açtığınız yoğurdu gezdirin
Köfteleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar domates sosunu dökün
Pideli köftemiz hazır
Afiyet olsun efendim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok çok severim, Ramaza'a yapayım ben bunu hatırlattığın iyi oldu Kübracım :)
YanıtlaSilMmm kofte, pide, yogurt... Muhtesem gorunuyor canim. Ellerine saglik...
YanıtlaSilSevgiler...
Bayılırım ama genellikle kalan pideler ramazanda yaparım :) eline sağlık tatlım nefis görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık şekerim.nefis görünüyor.
YanıtlaSilharika ,iştah açıcı bir görüntü.Eline sağlık.
YanıtlaSilyanına mutlaka patates kızartması arıyorum böyle şeyler olduğunda :) pek bi iştah açıcı görünüyor. ellerine emeklerine sağlık kübiğim :)
YanıtlaSil