22 Nisan 2014 Salı

Çilekli Çit Pasta










Pasta ve kek yapımına çok küçük yaşlarda başladım.O zamanlar en sevdiğim şeyler kek ve pasta ve bunları yapmaktı.
Cocukken sevdiğimiz şeylere sahip olduğumuzda dünyanın en mutlu insanı olurduk.
İnsan büyüdükçe sahip olmak istediği şeyler de değişince mutlu olmak da zorlaşıyor
Dilek ablamdan öğrenmiştim pasta yapmayı; onlara her gittiğimde bana pasta yapmasını isterdim o da yapım aşamasında benden yardımlar isterdi çok eğlenirdim onla pasta yaparken  bu şekilde bir çok kere pasta yapınca artık bende yapabilirim dedim:)
Ortaokul yıllarında kendi çapımda her hafta sonu pastalar yapardım.Görüntü olarak pek iç açıcı olmasalar da tadları güzel olurdu:)
Sonra nedende pasta yapımına ara verdim dışarı da pasta yemez oldum
Geçen kuzenime doğum günü yapacaz pastayı alsak mı yaptırsak mı diye uzun uzun düşünüp en sonunda bu gördüğünüz pastayı yapmaya karar verdik
Siz böyle göründüğüne bakmayın gayet kolay bir pasta, yapım aşaması bittikten sonra pastaya bakınca zaten herşeyi unutuyorsunuz,tadı da bir harika evinizde kendi ellerinizle yaptığınız hijyen şartlarından emin olduğunuz harika bir pasta ortaya çıkıyor.
Malzemelerde evinizde elinizin altında olan malzemeler aslında ne zaman isterseniz yapabilirsiniz




Buyrun Tarife

Pandispanya Keki İçin

3 Yumurta
7 yemek kaşık un
7 yemek kaşık şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu

Kreması İçin;
6 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

İçi ve Üzeri için; Mevsim meyveleri.Muz ve çilek kullandık

2 paket rulo kat(240 gramlık paketlerden)

Hazırlanışı;
Pandispanya Keki için yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır.
Un kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Birkaç dakika çırpılır yağlanmış 24 cm lik kelepçeli kalıba dökülür.
160 derecede ısıtılmış fırında  20-25 dakika kontrol edilerek pişirilir.

Muhallebi İçin;
Tereyağ ve Vanilya hariç tüm malzemeler bir tencereye koyulur.
Karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Kokusu çıktığında ocaktan alınır
Vanilya ve tereyağ eklenir mikserle birkaç dakika çırpılır

Bu sırada Pişen pandispanya kekimiz fırından alınır soğumaya bırakılır

Pandispanyamızın yumuşacık olması için yarım bardak suya 1 çay kaşığı şeker ve yarım limon suyu eklenir karıştırılır ve pandispanya kekin üzerine kaşık yardımıyla eşit bir şekilde  dökülür.

Pandispanya kekimizi ortadan ikiye bölüp bir pasta altlığının üstüne yada servis tabağımıza kestiğimiz alt tabanı koyuyoruz.
Alttabanın Kremasını döküp,arzu ettiğimiz meyveleri seriyoruz
Üsttabanı da koyup kremasını döküyoruz kenarlarına da dikkatli bir şekilde her tarafına krema gelecek şekilde kremayı yayıyoruz.
Pastanın üstünü istediğimiz meyvelerle süsleyip çit yapım aşamasına geçiyoruz
Rulokatları tek tek pastanın tüm çevresini saracak şekilde yerleştiriyoruz
Pastamız hazır:)
Kurdele yardımıyla bağlayıp buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapıyoruz
Afiyet olsun efendim:)

7 yorum:

  1. Ben de eskiden canım sıkıldıkç pasta yapardım,şimdi kendim 7 katlı pasta gibi olduğum için mi nedir pek canım yapmak istemiyor :)

    Bu çit pastaları oldum olası çok severim, ellerine emeklerine sağlık kuzum.

    YanıtlaSil
  2. Çok şık bir pasta olmuş. Kenarındaki çubuklardan alıyor galiba adını, Çit Pastası. Çok kolaymış, ben de yaparım :)) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık harika bir pasta olmuş ,görüntüsüne bayıldım çok şık :))sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  4. çit pastanın sunumu zor olsa da görüntüsünü çok severim,bu da harika görünüyor ellerine sağlık tatlım :)

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık nefis bir pasta olmuş…
    Adıda çok hoş lezzetinin öyle olduğuna da eminim…
    Afiyetler olsun Pumpilimmmmm…
    Sevgilerimi bıraktım …
    Öpüyorum seni en kocamanından sımsıkı sarılarak...

    YanıtlaSil
  6. merhabalar yeni geldim blogunuza çoook da beğendimm ellerinize emeğize sağlııık:)) Takipteyim artık ben de beklerim :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık. Cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...