18 Eylül 2013 Çarşamba

Kuşbaşılı,Kıymalı,Patates-kaşarlı Pideler



Havalar serinlemeye başladı galiba bugün bulutlu bir İstanbula uyandık, yer yer yağmurla Sonbahara Merhaba dedik galiba:) galiba diyorum hepimizinde bildiği gibi küresel ısınmadan dolayı bahar mevsimini yaşayamaz olduk :(
Sizler bu havayı fırsat bilin bu güzel pideleri yapmaya koyulun bence:)
Pidenin hamur tarifi İnstagramda takip ettiğim chefleziz in sahibi Zehradan aklıma o düşürdü pide yapmayı, çok sevdim, fırsat buldukça yapıyorum mideler şenleniyor:) misafirleriniz için harika bir ikram
Pideler mis gibi ev yapımı  pideler  Pumpulinin Mutfağında; Birbirinden lezzetli iç harçlarla ev yapımı doğal sağlıklı yiyenleri müdavimi yapacak bir pide tarifi .Ev de pide partileri yapmaya ne derseniz fırından çıkmış sıcacık pideler soğuk bir ayran yada demli çayla. Buyrun o zaman tarife;



Malzemeler;
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
40 gr yaş maya
Un alabildiğinde ancak hamur kulak memesi yumuşaklığından daha da yumuşak cıvık bir hamur  olucak
Hamurumuzun üzerini kapatıp 1-2 saat mayalanması için bekliyoruz .
Mayalanan hamurumuzdan bezeler koparıp açıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz içlerini bu aşamada ekliyoruz.

Gelelim en can alıcı kısmına iç harcı hazırlığına

Kuşbaşılı iç harcı için
200 gram kuşbaşı
1 soğan
1 domates
1 adet sivri biber
Tuz,karabiber kırmızıbiber

Hazırlanışı; Soğanlar ve doğranmış sivribiber ayçicek yağında sotelenir. Kuşbaşılar ilave edilir,tuz ve salça ve domates de eklendikten sonra 5-10 dakika pişirilir.En son karabiber ve kırmızıbiber eklenir.Fırında da pişeceği için çok pişirmeye gerek yok

Kıymalı iç Harcı için;
20 gram kıyma
1 soğan
1 domates 1 adet sivribiber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber,kırmızıbiber

Kuşbaşılı iç harca uygulanan aynı işlemler uygulanır.İsterseniz domates ilave etmeyebilirsiniz.

Patatesli-Kaşarlı İç Harcı İçin
2 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı;
Patatesler ezici yardımıyla ezilir,rendelenmiş kaşar ve tuz ilave edilir.

Fırın tepsisine dizilmiş pide hamurlarına iç harçlarımızı paylaştırıyoruz.Hepsi birbirinden lezzetli iç harcları mutlaka deneyin.
Pidenin kıvrılan kenarlarına sıvıyağ sürün
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pişirin ortalama 10-15 dakikada pişiyor.
Yine kontrol ederek pişirelim.Her fırının pişirme süresi farklılık gösterebiliyor
Afiyet bal şeker olsun Efendim:)
Sevgilerimle:)

31 yorum:

  1. çok güzel yapmışın afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Canım benim ellerine sağlık,süperler..Muhteşem görünüyorlar..Afiyet şeker olsun...sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşen ablacım çok teşekkür ederim:)
      Sevgiler

      Sil
  3. ben kasarlı alayım nasıl guzeller elıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. Pideler müthiş görünüyor...
    Sayfana girer girmez içim açıldı ve iştahım kabardı ...
    Ellerine sağlık canım afiyetle yiyiyn inşallah...
    Bu arada blog ismini rahmetli babacığım bebişleri severken çok telafuz ederdi pumpili pumpili diye anlamını bilmiyorum ama bana sürekli babacığımı hatırlatıyorsun o yüzden daha farklı bir sıcaklık duyuyorum...
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim
      Karadenizlisiniz o zaman; pumpuli sevimli şeylere deniyor galiba net anlamı bilinmiyor da diyebilirim:)
      Benimde dayıcım bana pumpulim der
      Bloğumun isminin sizin için bir anlam ifade etmesine çok sevindim
      Güzel düşünce ve hisleriniz için çokçok teşekkür ederim,çok mutlu oldum
      Babacığınızada rahmet diyorum,mekanı cennet olsun inşaAllah
      Sevgilerimle

      Sil
    2. Evet canım Rizeliyim...
      ALLAH razı olsuncanım...
      Sevgiler...

      Sil
  5. Işınlanıp oraya gelmek istiyorum :)
    Hepsini yiyebilirim ben,doyunca sana yenilerini de yapabilirim tabii:)
    Ellerine sağlık canım arkadaşım.
    Şifa olsun inşAllah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zelihacım sen gel yeter ki gel
      Ben sana tepsilerce yaparım:)
      Çok teşekkür ederim
      Sevgiler:)

      Sil
  6. Nasıl guzel gorunuyorlar oyleee..ellerıne sağlık canım afiyetle..

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık :))Kuşbaşılı olandan 1 tane alıyorum :))

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık pideye asla hayır demem sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır denicek gibi değiller ama sıcacıkken:)
      Teşekkür ederim
      Sevgiler:)

      Sil
  9. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..nefısgorunuyor.sızı sayfama ekledim tarıflerınızın takıbındeyım.sevgılerımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim
      Takipte olucam
      Sevgiler:)

      Sil
  10. Ya bu saatte dayanılır gibi değil. Hem de kaç çeşit. Ben şimdilik kuşbaşılıyı alayım. :)))) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. AAaaaa ne güzel olmuşlar onlar öyle...peynirliden istedim şimdi...ellerinize sağlık, süper olmuşlar...

    YanıtlaSil
  12. Eline sağlık hepside çok nefis ben kaşarlı ve kıymalıdan alabilirmiyim?
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim
      İstediğinizden alabilirsiniz:)
      Sevgiler:)

      Sil
  13. Pidecilerdeki gibi olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçektenmii:)
      Çok sevindim
      Teşekkürler

      Sil
  14. Evde pide yapmayı hiç denememiştim canım o yüzden bu tarif süper oldu :)
    Ellerine sağlık, nefis olmuşlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemcim kesinlikle tavsiye ederim çok lezzetli oluyor
      Tadı damağında kalıyor insanınnn:)
      Teşekkür ederim
      Sevgiler:)

      Sil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...