Facebook Image Map

6 Mart 2012 Salı

Annemin poğaça görünümlü Kete'leri





Kete genelde açma yapılır.Ama annem hamuru ekşitir içinede tuzlu helva koyar.Alın size poğaça görünümlü kete:) İçerisine arzuya göre başka birşeyde koyulabilir. Buyrun tarife geçelim

Malzemeler;
5 su bardağı un
1,5 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı süt
2 şeker kaşığı tuz
1 paket maya(Küçük paketlerdeki mayalar)

Helva için Malzemeler;
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığıu tuz.
Not; Bu ölçü az gibi gelebilir ancak poğçanın içinde helvayı çok yoğun olarak sevmiyorum.Bu ölçü bana kafi gelmekte.

Hazırlanışını;Hamur malzemelerimizi iyice yoğuruyoruz.Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar,eğer hamur yumuşak olmadıysa biraz su ilave edilebilir çok az olmak şartıyla.Hamurumuzu iyice sarıp yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.

Helvanın hazırlanışı;Terayğı ve zeytinyağını bir tavada eritip kızdırıyoruz ve unu ve tuzu ilave edip sürekli karıştırarak kavuruyoruz helvamızı.5 dakika bu şekilde pişirmemiz yeterli.



Mayalanmış hamuruza elimizle şekil vererek iç malzememizi yerleştirirp fırın tepsisisine diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısını sürüp.180 derece Isıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.




2 yorum:

  1. Güzel Kabarmış eline sağlık pumpili

    Bizede yapmıştın dimi???

    YanıtlaSil
  2. Evettttt hatırladın bakk:)Afiyetler olsun
    Mayalı hamur ya baya kabarıyor:)

    YanıtlaSil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...