24 Kasım 2011 Perşembe

Hindistan Cevizli Tatlı

Sevdiğim tatlıların başında gelir,çok uzun zamandır yapmıyordum.Sizlerle paylaşmak için bugün yaptım.Yapımıda oldukça kolay,mutlaka deneyin derim.




Malzemeler;
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağından az zeytinyağı
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı rondodan geçirilmiş ceviz içi

Şerbeti için; 1,5 su bardağı şeker
                    1,5 su bardağı su
                    Limon

Hazırlanışı;3 yumurta ve şeker mikser yardımıyla çırpılır.


Karışıma 1 su bardağından az zeytinyağı, 1 su bardağı  un ve 1 paket kabartma tozu  ilave edilir.Çırpmaya devam edilir.




Son olarak hindistan cevizi ve ceviz ilave edilirek çırpılır.



Hazırlanan karışım yağlanmış borcam tepsiye dökülür.180 derecede ısıtılmış fırına verilir kontrol edilerek yaklaşık 30 dakika pişirilir.Pişirme süresi fırınlarda farklılık göstermektedir.İlk 20 dakika fırını açmayın 20 dakikadan sonra kürdan yardımıyla pişip pişmediği kontrol edilebilir.


Fırında kekimiz pişerken.Şerbet malzemleri 1.5 su bardağı su ve 1.5 su bardağı şeker bir tencerede 10-15 dakika kaynatılır.Kaynayan şerbete birkaç damla limon sıkılır.Şerbet ılımaya bırakılır.Pişen kekde 10-15 dakika dinlendirildikten sonra şerbet dökülür.Arzuya göre üzeri hindistan ceviziyle süslenir.Afiyet olsun


2 yorum:

  1. kabartma tozu kullanılmıyormu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kullanılıyor 1 paket
      Eklemeyi unutmuşum
      Uyardığınız içi teşekkür ederim
      Çok lezzetli ve pratik bir tatlıdır tavsiye ederim
      Sevgiler:)

      Sil

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...