5 Temmuz 2011 Salı

Zeytinyağlı Enginar

  Malzemeler

3 adet enginar
Garnitür*
1 adet küçük soğan
zeytinyağı,tuz,şeker
dere otu
Yarım limon
1,5 su bardağı su

* Garnitürü kendinizde evde hazırlayabilirsiniz,bir küçük patates,1 havuç,1 çay bardağı bezelye,havuç ve patates küp küp  doğanır bir tencerede koyulur 3-4 dakika   sıcak suda haşlanır
Yapılışı;Soğan küp küp doğranır tencereye zeytinyağ ilave edilir soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.Üzerine hazırladığımız veya hazır aldığımız garnitür ilave edilir.Üzerine 1,5 su bardağı su ilave edilir.Enginarları tenreye garnitürün üzerine ters olarak  koyulur.Üzerine yarım limon sıkılır.1 şeker kaşığı tuz,1,5 şeker kaşığıda şeker ilave edilir.10-15 dakika pişirilir.Enginarları bu şekilde pişirmemizn amacı garnitürün ve enginarın talarının birbrine geçmesi, daha lezzettli olmasıdır.

Pişen enginarları servis tabağımıza alıp üzerine garnitürmüzü koyup dereotuyla süsleyip servis yapabiliriz.Afiyet olsun!










              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger veya Gmail hesabı bulunmayan ancak yorum bırakmak isteyen değerli ziyaretçilerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...